Farma dobre prakse u Čoki

VIDEO K9: Farmi Zemljoradničke zaduge „Agročoka“ u Čoki dodeljen je sredinom prošle sedmice sertifikat „Farma dobre poljoprivredne prakse“ Udruženja „Agroprofit“ iz Novog Sada, za odgajivački centar goveda limuzin rase.

0
16

Stočarstvo je danas suočeno sa brojnim poteškoćama i slabo zastupljeno u zadružnom sektoru, pa je tim značajniji rad Zemljoradničke zaduge „Agročoka“ kao centra za uzgoj goveda limuzin rase, rečeno je u Čoki na dodeli sertifikata „Farma dobre poljoprivredne prakse“ ovoj zadruzi.

Agroprofit ovo prestižno priznanje dodeljuje kako bi afirmisalo dobar rad farmi i podstaklo druge da se na njih ugledaju, te da stručnoj javnosti i kreatorima agragne politike pokažu da se uz malo pažnje i ulaganja može doći do kvalitetnog stanja u tovnom govedarstvu.

Zadruga “Agročoka” predstavlja dobar model u praksi jer je za svega nekoliko godina poslovanja zabeležila izuzetan uspeh i na dobrom je razvojnom putu, rekla je ovom prilikom predsednica Zadružnog saveza Vojvodine mr Jelena Nestorov-Bizonj.

Farma rase zadruge “Agročoka” ima sve uslove za održivost stada – objekat za smeštaj životinja, grla su u priplodnoj kondiciji i dobrom zdravstvenom stanju, a deset meseci u godini za ishranu koriste pašnjake koji se prostiru na 90 hektara.

Počeli su nabavkom 53 grla sa četiri farme u Mađarskoj i Francuskoj uz značajnu subvenciju države.

Farma goveda zadruge “Agročoka” osnovana je u oktobru 2019. godine i trenutno ima više od sto grla u sistemu “krava – tele” limuzin rase. Ističu i da na farmi sprovode program mera po Zakonu o veterini, posluju u duhu Zakona o dobrobiti životinja, kao i da u njihovoj ishrani ne koriste genetski modifikovane proizvode.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.