Fajzerove vakcine u Novom Sadu

VIDEO K9: U Gerontološki centar Novi Sad danas je pristiglo prvih 100 "Fajzerovih" vakcina protiv korona virusa, a obavljena je i vakcinacija prvih korisnika.

0
18

U objekat novosadskog Gerentološkog centra na Limanu danas je pristiglo 100 doza Fajzerove vakcine protiv virusa Covid 19.

Vakcinu je prva primila jedna doktorka, potom medicinska sestra zaposlena u ovom gerontološkom centru, a zatim i prvi korisnik ove ustanove, osamdesetdvogodišnji pukovnik u penziji.

Gerontološki centar „Novi Sad“ ima četiri objekta i ukupno 928 korisnika i, ksako saznajemo, nije poznato kada će stići novi kontigent vakcina.

Podsetimo da je u Srbiju pre dva dana stiglo nešto manje od 5.000 doza vakcina proizvođača „Fajzer“ i „Biontek“ i prema rečima zvaničnika, primiće ih korisnici gerontoloških centara stariji od 65 godina.

Vakcinu su danas primili i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević i epedemiolog Predrag Kon.

Brnabić je tom prilikom izjavila da će u prvom kvartalu naredne godina Srbija obezbediti još 2 miliona vakcina, a samo milion u januaru i dodala da je ovo početak kraja epidemije.

Prema njenim rečima, najveća količina vakcina će biti od kineskog proizvođača „Sinoform“ a najavila je još dodatnih 16 hiljada doza kompanije „Fajzer“ koje će pristići u januaru. Srbija je, inače, prva zemlja u regionu u koju su stigle vakcine proizvođača „Fajzer“ i „Biontek“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.