Fabrika vode u Temerinu od 2026.

VIDEO K9: Građani opštine Temerin, u kojoj je od 2003. voda iz vodovoda proglašena nebezbednom za piće, trebali bi da za dve godine dobiju fabriku vode.

0
50

Ugovor o izgradnji fabrike vode potpisali su juče u Temerinu predsednik ove opštine Mladen Zec i Miloš Orbović, zamenik direktora firme GAT, izvođača radova.

Ugovorom je predviđena izgradnja postrojenja za prečišćavanje bunarske vode na izvorištu “Staro Đurđevo” sa rokom od 720 kalendarskih dana.

Podsetimo, sanitarna inspekcija je pre dve decenije vodu iz temerinskog vodovoda proglasila nebezbednom za piće.

Tehnologiju koju će koristiti buduća fabrika vode odobrio je Prirodno-matematički fakultet u Novom sadu, naveo je Zec, a za “Staro Đurđevo” odlučili su se jer su analize pokazale da je voda na tom izvorištu najkvalitetnija.

Novo postrojenje za prečišćavanje bunarske vode trebalo bi da podigne kapacitet, sa postojećih 35, na 130 litara u sekundi, što je dovoljno da zadovolji potrebe za vodom oko 45.000 stanovnika temerinske opštine i industrijske zone.

Projektom je predviđena izgradnja novih objekata ukupne površine 2.984 kvadratna metra, priključne saobraćajnice sa pešačkim površinama i parkingom, kao i ostale pripadajuće infrastrukture.

Za ovaj projekat je Pokrajina je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 1,6 milijardi dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.