Fabrika Kontinental i u Kaću

VIDEO K9: Niz urbanističkih planova nalazi se među 44 tačke dnevnog reda današnje sednice Skupštine Novog Sada, a među njima je i proširenje radne zone u Kaću, gde bi u junu kompanija "Kontinental Automotiv Srbija" trebala da počne da počne da gradi novu fabriku.

0
221

Izmena prostornog plana radne zone Kać, prema kojoj je predviđeno proširenje rade zone sa 80 na 200 hektara i gde bi već u junu ove godine firma Kontinental započela gradnju nove fabrike na 30 hiljada kvadrata na 31-om hektaru koje su kupili u ovoj zoni, među najvažnijim je tačkama dnevnog reda današnje sednice, rekao je zamenik gradonačelnika Novog Sada, Milan Đurić.

Važna tačka današnje sednice tiče se i očuvanje zelenog Fonda Novog Sada, pa će uz pomoć Ministarstva za zaštitu životne sredine biti uloženo 123 miliona dinara u gradnju zalivnih sistema u Futoškom i Limanskom parku, kao i na Bulevaru Evrope.

Komentari radikala, koji u gradskom parlamentu čine opozicionu stranu, bazirani su na regulacionim planovima i na Deklaraciju o ljudskim resursima.

Odbornici opozicione DSS najviše su diskutovali o poslovanju javno komunalnih preduzeća u 2020.

Tema rasprave današnje sednice je i proširenje KCV, uslovi kupovine tzv. socijalnih stanova, kao i Predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Novi Sad za 2021. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.