“EXPO 2027” iz drugog ugla

VIDEO K9: Srbija, naročito glavni grad, u intenzivnim je pripremama za održavanje izložbe "EXPO 2027", investicije u koju je, možda trebalo ulagati mnogo kasnije, smatra Vladimir Kovačević iz "Nove stranke – Da se struka pita".

0
9

EXPO 2027 se ističe kao projekat od nacionalnog značaja i veoma važan. Međutim, imajući u vidu da se investicije uglavnom biraju po stepenu i brzini povrata uloženih sredstava, Vladimir Kovačević, sa svog stanovišta, kao industrijalca, smatra da se EXPO ne može baš time okarakterisati.

Država bi, smatra Kovačević, trebala da bira pre svega investisije koje imaju najbrži povrat sredstva, a to su pre svega resursi koji omogućavaju dobitak suficita energije. Do sada smo, kako je naveo, trebali imati dve-tri novoizgrađene hidrocentrale, razrađen enegretski pluralizam. Osim toga, domaći banjski turizam je nerazvijen uprkos bogatstvu termalnih voda.

O događaju na kojem, kako je rekao, strani akteri predstavljaju svoje potencijale, Kovačević je izneo i svoju viziju kako bi EXPO trebao da izgleda.

Specijalizovana izložba ”EXPO 2027 BEOGRAD” biće održana od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, na kojoj će naša zemlja biti domaćin više od 120 država koje će se predstaviti odgovorom na temu “Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.