Evropski dan kuvanja sa decom

VIDEO K9: Predškolci vrtića „Vendi“ u Novom Sadu danas su pripremali zdrave obroke povodom Evropskg dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom.

0
171

Danas je Evropski dan pravilne ishrane i kuvanja sa decom.

Tim povodom Institut za javno zdravlje Vojvodine organizovao je demonstraciju pripreme obroka po principima pravilne ishrane u prostorijama vrtića „Vendi“ novosadske PU „Radosno detinjstvo“, za decu predškolskog uzrasta.

Deca su danas sama napravila i pojela zdrav obrok, baziran na voću, povrću i ribi, a otkrili su nam i šta najviše vole da jedu.

Pored edukacije dece o zdravoj ishrani, važno je raditi i na edukaciji roditelja jer je najbitnije šta se i kako jede kod kuće, kažu iz Instituta te podsećaju da u današanje vreme brza hrana predstavlja veliki problem te da bi roditelji i za sebe i za decu trebali da se pridržavaju Piramide ishrane.

U okviru nacionalne kampanje „Oktobar, mesec pravilne ishrane“, Instutut za jvano zdravlje Vojvodine ove godine je pripremio edukativni materijal na temu „Mediteranska ishrana“, koja je koncipirana tako da pozitivno utiče na zdravlje ljudi, a sadrži veliki broj kvalitetnih namirnica voća i povrća, dok je meso manje zastupljeno. Ovaj edukativni materijal distribuiran je u sve objekte predškolske ustanove, niže razrede osnovnih škola, kao i ustanove zdravstvene i socijalne zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.