Evropska zelena nedelja u Novom Sadu

VIDEO K9: U okviru EU Zelene nedelje koja se obeležava od 3. do 11. juna, EU info point u Novom Sadu organizuje brojne prigodne sadržaje.

0
49

Evropska zelena nedelja, od 3. do 11. juna, fokusirana je na veštine za održive, otporne i socijalno pravedne zajednice i ona je svedočanstvo podrške EU ovom sektoru u Srbiji i njene saradnje sa nacionalnim i lokalnim institucijama, kažu u EU info pointu Novi Sad, koji tim povodom u našem gradu organizuje brojne događaje.

U Kulturnoj stanici Eđšeg sutra će biti organizovan SustainStudy trening za učiteljice i učitelje, odnosno nastavnike i nastavnice, sa ciljem unapređenja znanja i veština povezanih sa održivim razvojem, usmerenim na temu vode. Sticanje određenih navika i svesti o važnosti očuvanja životne sredine počinje od detinjstva, zbog čega je važno da nastavni kadar poseduje kvalitetna znanja koja može preneti svojim učenicima, kako bi zajedno učestvovali u tom procesu.

U subotu, 10. juna, na platou ispred tržnog centra na Bulevaru oslobođenja 119, biće održan šesti po redu Grad humanost – Rastemo uz EKO stvaralaštva, koji EU info point, uz podršku Grada Novog Sada, organizuje zajedno sa organizacijom Čepom do osmeha, gde će građani moći da donesu prikupljene plastične čepove kako bi pomogli kupovinu ortopedskih pomagala za osobe za invaliditetom.

Evropska zelena nedelja i njeni sadržaji ukazuje na to šta svaki pojedinac može da učini kako bi doprineo unapređenju svoje životne sredine.

U EU info pointu ističu da je Evropska unija svetski lider u zaštiti životne sredine i da podržava Srbiju na njenom putu ka zdravijoj životnoj sredini, a sa preko 580 miliona evra bespovratnih sredstava uloženih u zaštitu životne sredine i klimatske akcije u Srbiji, EU je najveći donator u ovoj oblasti u zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.