Evropska tradicija Ombudsmana

VIDEO K9: Prošlu nedelju u Novom sadu je obeležilo i održavanje Generalne skupštine Evropskog instituta ombudsmana na kojoj je, između ostalog, potvrđen novi mandat dosadašnjem predsedniku Instituta, prof. dr Draganu Milkovu.

0
75

Evropski institut ombudsmana je prestižno udruženje koje čine institucije ombudsmana i pojedinci iz velikog broja evropskih zemalja. Svoju redovnu generalnu skupštinu u vreme pandemije održali su u Novom Sadu i zbog toga što naša zemlja spada među one koje prihvataju sve vrste vakcina protiv kovid virusa.

Na generalnoj skupštini učestvovala je i prof. dr Tatjana Moskalkova, ombudsman Ruske Federacije, koja je istakla da je taj institut jedinstven u zaštiti ljudskih prava, kao veza između vlasti i društva, naveo je Prof. dr Zoran Pavlović, pokrajinski ombudsman.

Pavlović ističe da upravo to što Srbija prihvata sve sertifikate o vakcinisanju bez obzira iz koje zemlje dolaze, predstavlja vid širine, humanosti i nediskriminacije koja bi trebala da posluži kao primer drugima.

Evropski institut ombudsmana osnovan je 1988. godine, a sedište mu je u Inzbruku, u Austriji. Udruženje promoviše instituciju ombudsmana, koja danas uživa veliki ugled u zaštiti prava građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.