Evropska komisija: 700 000 evra pomoći migrantima na belorusko-poljskoj granici

Ujedinjene nacije se nadaju da će više pomoći biti pruženo migrantima na belorusko-poljskoj granici, dok se pregovara o pristupu humanitarnih organizacija, saopštio je danas portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik, a Evropska komisija je potvrdila da je namenila 700.000 za ovu namenu.

0
20

„UNHCR i Međunarodna organizacija za migracije isporučili su nešto od hitne pomoći uključujući higijenske potrepštine za decu i žene, kao i namirnice.

UNHCR je potvrdio da je na putu više pomoći, kao što su ćebad, topla odeća, rukavice, čizme za decu, a trenutno se pregovara o redovnijem pristupu granici“, rekao zvaničnik UN, preneo je TASS.

Evropska unija je namenila 700.000 evra za migrante blokirane na granici Poljske i Belorusije, a od ovih sredstava 200.000 evra biće raspoređeno preko beloruskog Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK), a još 500.000 evra biće realizovano preko partnerskih humanitarnih organizacija, saopštila je danas Evropska komisija.

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo je danas razgovarala sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, naglasivši potrebu da se dozvoli Ujedinjenim nacijama i Evropskoj komisiji da pruže pomoć migrantima na granici Belorusije sa Poljskom, napisao je njen portparol Štefen Zajbert na Tviteru, a prenosi Rojters. (Agencije, Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.