“Evropa i ja” za srednjoškolce

VIDEO K9: EU Info Kutak, kao i većina ustanova, tokom pandemije korona virusa posluje onlajn, pa je na taj način juče održana i onlajn prezentacija 11. izdanja publikacije „Evropski dnevnik“ i nagradnog konkursa „Evropa i ja“ koji je namenjen učenicima srednjih škola u Srbiji.

0
63

Publikacija “Evropski dnevnik” pokriva širok spektar tema, od nastanka EU i njenih institucija, preko ekologije, ljudskih i manjinskih prava, zajedničkog tržišta i valute EU, do mogućnosti za nastavak obrazovanja u nekoj od zemalja članica EU.

U Evropskom dnevniku se može saznati više i o putovanjima, studijama i studentskim razmenama, fondovima i stipendijama, volontiranju i učenju jezika, o onome što nas čeka kada Srbija bude članica evropske porodice zemalja, kao i o životu u drugim zemljama EU.

Evropski dnevnik i ove godine promoviše nagradni konkurs “Evropa i ja” otvoren za sve učenike srednjih škola od prvog do trećeg razreda koji mogu da pošalju radove na temu odnosa Srbije i EU ili na neku od tema koje su pokrivene Evropskim dnevnikom.

Nagrada za autore najboljih radova je putovanje po Evropi u maju 2021. godine, na kojem će iz prve ruke osetili kako izgleda svakodnevni život u EU.

Detaljnije informacije o konkursu učenici mogu pronaći na sajtu euinfo.rs, a u slučaju da,zbog epidemiološke situacije putovanje ne bude moglo biti realizovano, nagrađeni učenici će dobiti vredne vaučere.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.