“Evropa i ja” – Na mladima svet ostaje

VIDEO K9: "Na mladima svet ostaje" jednostavna je i snažna poruka jednog od radova nagrađenih na 12. po redu konkursu Evropa i ja, koji je deo ovogodišnjeg izdanja Evropskog dnevnika.

0
55

Zaštita životne sredine, ljudskih prava i mitovi o Evropskoj uniji bile su najčešće inspiracije za kreativne radove učenika srednjih škola pristiglih na 12. konkurs Evropa i ja, kažu u EU Infopointu u Novom Sadu.

Među izazovnim temama i kategorijama osmišljenim da inspirišu srednjoškolce na što zanimljivije radove, ističe se kategorija Angažovani umetnički rad, koja je, osim kreativnosti, zahtevala i njihovu hrabrost da pošalju za društvo važne poruke. Osim u ovoj, po najbolja tri rada izabrana su nagrađena su i u kategorijama Foto, Video, Blog i Multimedijalni formati.

Pobednički i ostali radovi postavljeni su na sajtu evropskidnevnik.rs, a nagrađeni autori biće kontaktirani tokom maja u vezi sa potencijalnim nagradnim putovanjem, što će zavisiti od daljeg razvoja pandemije.

Evropski dnevnik je dugogodišnji vodič za srednjoškolce o Evropskoj uniji, njenim institucijama, članicama i vrednostima, sa kojim se do sada susrelo više od 600.000 učenika srednjih škola, zahvaljujući saradnji Delegacije EU u Srbiji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom za evropske integracije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.