EV Days – sajam i konferencija

VIDEO K9: Sve o elektromobilnosti danas, moći ćemo da saznamo 14. i 15. septembra na Danima električnih vozila na Novosadskom sajmu, gde će izložbeni deo biti besplatan za posetioce, uključujući i testiranje automobila.

0
68

Elektromobilnost je pojam koji je sve više u upotrebi i u našoj zemlji. U cilju njegove promocije na Novosadskom sajmu u četvrtak počinje dvodnevni događaj posvećen električnim i hibridnim vozilima i pratećim tehnologijama.

Reč je o konferenciji i sajmu koji kroz nekoliko segmenata i na sveobuhvatan način žele da prenesu poruku i pokažu sve ono što je aktuelno u domenu elektrifikacije transporta, navode organizatori. Sajamski deo biće besplatan za posetioce koji će imati priliku da vide više od trideset različitih vozila vodećih svetskih kompanija, neka od njih i premijerno u regionu, doke će im u zoni za testiranje biti na raspolaganju električni automobili koje će moći da provozaju.

Sa željom da, kako kažu, Srbija bude deo budućnosti, podršku manifestaciji je dao i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Ono što Novi Sad pokušava po pitanju električnih automobila i uopšte elektrifikacije voznog parka, jeste među prvima u regionu, poručuju iz Gradske uprave, podsećajući na kupovinu 10 električnih autobusa za JGSP, kao i insistiranjem da svi novi parkinzi, prilikom projektovanja moraju da imaju kompletnu instalaciju za punjenje električnih automobila.

Konferencijski deo događaja organizovan je sa šest različitih panela, a biće organizovano i studentsko takmičenje IEEE 4 CHALLENGE, sa četiri izazova koje će studenti rešavati tokom dva dana, sa nagradama za pobednike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.