EU: Obuke starijih građana za digitalne veštine

VIDEO K9: "Sve je lako kad znaš kako", naziv je kampanje koju je u našoj zemlji pokrenula Delegacija Evropske unije sa ciljem unapređenja digitalnih veština starijih građana. Kampanju čine dve paralelne aktivnosti – podizanje svesti javnosti i organizacija besplatnih edukativnih radionica, namenjenih starijim sugrađanima.

0
45

U doba brzog tehnološkog napretka, stariji sugrađani neretko su suočeni sa brojnim izazovima u procesu prilagođavanja novim tehnologijama, a samim tim se i teže uklapaju u društvene tokove.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije iz 2022. godine, 32,4% populacije starije od 65 godina koristilo je računar u poslednjih 12 meseci, a njih 44,5%  koristilo je internet u prethodnih godinu dana, u poređenju sa 69,71% u EU.

Kampanjom pod sloganom “Sve je lako kad znaš kako”, koja je počela ove sedmice, Delegacija Evropske unije u Srbiji apeluje na javnost i mlađe generacije da pomognu starijim osobama da prevaziđu digitalne izazove, a istovremeno poziva starije sugrađane da se prijave za besplatne obuke za digitalne veštine u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, kao i nekoliko drugih gradova Srbije, koje će biti realizovane od februara do juna ove godine.

Sve informacije o terminima obuka dostupne su pozivom EU Info centra radnim danima od 10 do 16 časova na broj 011 4045400.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.