EU, mentor na Balkanu

VIDEO K9: Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić ocenila je da je pomoć Evropske unije i njenih tela dobrodošla zemljama Zapadnog Balkana, pa tako i Srbiji.

79

Zapadni Balkan svoje probleme ne može sam da reši pa mu zato po svemu sudeći trebaju “mentori”, “vodiči” ili “posrednici”.

To je odavno shvaćeno i u međunarodnoj zajednici i Evropskoj uniji, pa tako moćne sile najavljuju svoje posebne izaslanike i posrednike. Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić je odgovorila na pitanje koliko stranci mogu doprineti rešavanju problema na Balkanu u ovom trenutku.

U vrhu Demokratske stranke je ocenjeno da paralelno sa kampanjom bojkota kao sredstvom pritiska, ima smisla učestvovati na pregovorima uz posredovanje EU.

Prema mišljenju demokrata ako se postigne sveobuhvatni Sporazum o poštenim i slobodnim izborima i rok od devet meseci za njegovo sprovođenje počne od tada da se računa, uz instrumente i mehanizme koji bi to garantovali i nadgledali – onda bi kampanja bojkota postigla svoj cilj. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.