EU, mentor na Balkanu

VIDEO K9: Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić ocenila je da je pomoć Evropske unije i njenih tela dobrodošla zemljama Zapadnog Balkana, pa tako i Srbiji.

89

Zapadni Balkan svoje probleme ne može sam da reši pa mu zato po svemu sudeći trebaju “mentori”, “vodiči” ili “posrednici”.

To je odavno shvaćeno i u međunarodnoj zajednici i Evropskoj uniji, pa tako moćne sile najavljuju svoje posebne izaslanike i posrednike. Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić je odgovorila na pitanje koliko stranci mogu doprineti rešavanju problema na Balkanu u ovom trenutku.

U vrhu Demokratske stranke je ocenjeno da paralelno sa kampanjom bojkota kao sredstvom pritiska, ima smisla učestvovati na pregovorima uz posredovanje EU.

Prema mišljenju demokrata ako se postigne sveobuhvatni Sporazum o poštenim i slobodnim izborima i rok od devet meseci za njegovo sprovođenje počne od tada da se računa, uz instrumente i mehanizme koji bi to garantovali i nadgledali – onda bi kampanja bojkota postigla svoj cilj. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.