EU konferencija o lokalnim medijima

Video materijal Evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima, snimljen u Kulturnoj stanici ''Svilara'', premijerno biti emitovan 26. i 27. novembra.

0
10

U susret četvrtoj Evropskoj konferenciji posvećenoj manjinskim i lokalnim medijima, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić sastao se sa predsednicom medijske agencije ”Heror Media Pont” Natašom Heror.

Ona je tom prilikom naglasila da će video materijal Konferencije, snimljen u Kulturnoj stanici ”Svilara”, premijerno biti emitovan 26. i 27. novembra. Kako se moglo čuti na sastanku, četvrta Konferencija je deveti događaj u nizu te komunikacione platforme i biće sagledana kroz glavnu temu ”Budućnost i komunikacija”. Grad podržava ovu konferenciju jer podrazumeva važnu ulogu medija u kreiranju društvenih promena, odnosno prepoznaje njihov potencijal prilikom afirmacije i promocije humanističkih vrednosti i svemu što se na njima temelji, istakao je ovom prilikom Rožić. Prema rečima Nataše Heror, savremene koprodukcije različitih medijskih formata će takođe biti predstavljene kao rezultat prethodnih događaja, kao i naučno viđenje trenutnog stanja ostvarivanja manjinskih prava putem medija.

Organizatori Konferencije su Heror Media Pont, Mađar so, Storyteller, Hrvatska riječ, Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, Asocijacija medija u saradnji sa organizacijama FUEN i ECMI, uz podršku MIDAS-a. Pokrovitelji događaja su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Fondacija ”Novi Sad-EPK 2022”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.