EU grad sporta 2021.

VIDEO K9: Iz Zrenjanina nam stižu lepe vesti. Kako je potvrđeno u pismu upućenom gradonačelniku Zrenjanina od Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta, ovaj grada na Begeju je proglašen za Evropski grad sporta 2021. godine.

8

Zrenjanin je proglašen za Evropski grad sporta 2021. godine, potvrđeno je u pismu koje je na adresu gradonačelnika Zrenjanina uputio Đanfrančesko Lupateli, predsednik Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta, sa sedištem u Briselu.

On je uputio čestitke banatskom gradu na ovom priznanju i istakao da je Zrenjanin dobar primer sportske sredine koja sledi sve ciljeve koje je istakla Evropska asocijacija prestonica i gradova sporta i razvio uzornu sportsku politiku sa raznovrsnim sadržajima, programima i aktivnostima. Upućen je i zvaničan poziv čelnicima Zrenjanina da krajem godine u Evropskom parlamentu u Briselu prisustvuju svečanosti na kojoj će biti proglašena Evropska prestonica sporta za narednu godinu – Lisabon, a srpskom gradu biće uručena zastava i zvanje Evropskog grada sporta 2021.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.