Eskaliralo internet nasilje

VIDEO K9: Zbog epidemije đaci su u manjem obimu posećivali nastavu u školama, što je dovelo do smanjenja fizičkog, ali pogoršanja elektronskog nasilja, zaključak je prve sednice Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnivnim i srednjim školama na teritoriji Novog Sada.

0
39

Vršnjačko nasilje je problem koje nije zaobišao ni jednu generaciju mladih, pa ni ovu današnju.

U zgradi Skupštine Novog Sada, održana je sednica Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama, na kojoj je izabrano radno telo, a sednici su prisustvovali pripadnici policije, Centra sa socijalni rad, stručnjaci, ali i predstavnici roditelja.

Iako su đaci ove godine u smanjenom obimu imali nastavu u školskim zgradama, kaže Dina Vučinić članica Gradskog veća za obrazovanje, to ne znači da je smanjeno i nasilje, naročito ne ono preko interneta.

Podsetimo da je Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnivnim i srednjim školama u Novom Sadu, proteklih godina donelo razne preporuke i akcione planove.

Između ostalog, po ugledu na Island, ovo telo je usvojilo Akcioni plan preventivnih mera protiv vršnjačkog nasilja i korišćenja alkohola i droge medju mladima.

Takođe je 2019. osnovnim i srednjim školama uputilo preporuku da se učenicima u obrazovne ustanove zabrani unošenje navijačkih rekvizita i garderobe sa simbolima sportskih klubova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.