Eskaliraju napadi na advokate

VIDEO K9: Novi napad na advokata desio se juče u Novom Sadu kada je predsedniku Advokatske komore Vojvodine zapaljen automobil ispred njegove porodične kuće. On je za našu televiziju izrazio sumnja da iza svega stoje advokati koji su , kako je naveo, zbog svog nezakonitog rada izbačeni iz Advokatske komore.

0
36

Vladimir Beljanski, predsednik Advokatske komore Vojvodine, kojem je juče rano ujutru, oko 3,30h, zapaljen automobil ispred porodične kuće u Novom Sadu, rekao je za našu televiziju da sumnja da su to organizovali advokati koji nisu obavljali svoj posao u skladu za zakonom te su izbrisani iz Advokatske komore pošto su osuđeni za određena krivična dela koja ih, kako je naglasio, čine nedostojnim za bavljenje advokaturom.

Više puta je zbog toga dobijao, kako kaže i pretnje, koje je prijavljivao tužilaštvu i policiji, a bio je izložen i napadima putem društvenih mreža, koji su, smatra Beljanski, bili uvod za ovo što mu se dogodilo.

Beljanski je podsetio i na druge napade na advokate koje još uvek nisu rešeni, odnosno čiji počinioci nisu otkriveni.

Beljanski je rekao da se nada da će tužilaštvo i policija uraditi svoj deo posla jer će, u suprotnom, kako ističe, ovakve stvari biti nastavljene i postati još gore, a napadi, ne samo na advokate, već i na sudije i tužioce, sve učestaliji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.