eSanduče za privredna društva

VIDEO K9: Sva privredna društva moraju imati Jedinstven elektronski sandučić na Portalu eUprava, a onima koja koja se nisu samostalno registrovala kao korisnici usluga elektronske uprave, ovo sanduče će biti kreirano automatski 3. januara, poručuju iz Ministarstva privrede.

0
79

Svim privrednim društvima koja se nisu samostalno registrovala kao korisnici usluga elektronske uprave na Portalu eUprava, 3. januara biće kreiran jedinstven elektronski sandučić (eSanduče) na Portalu eUprava u cilju elektronskog dostavljanja akata od organa javne vlasti, koja se odnose na ličnu dostavu i obaveštenja, saopšteno je iz Ministarstva privrede i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Kancelarija će, u skladu sa Zakonom o elektronskoj upravi, kreirati jedinstveno eSanduče svakom privrednom društvu koje ima registrovanu adresu za prijem elektronske pošte u Registru privrednih subjekata Agencije za privredne registre, a koja se nisu do sada registrovala kao korisnici usluga Portala eUprava.

Kako je precizirano, korisnici usluga elektronske uprave dobijaju obaveštenje o prispeću elektronskog dokumenta u eSanduče na adresu elektronske pošte privrednog društva i na adrese elektronske pošte zakonskih/ostalih zastupnika, nakon čega se dokument može preuzeti u bilo kom trenutku.

U eSandučetu dostupna je i potvrda o dostavljanju koja sadrži podatke o statusu dostave, čime se, kako je naglašeno, unapređuje pravna sigurnost i otklanjaju moguće sumnje u pravosnažnost odluka.

Preduslov za kreiranje eSandučeta je da privredno društvo ima registrovanu adresu za prijem elektronske pošte u Registru privrednih subjekata Agencije za privredne registre.

Neophodno je da se zakonski ili ostali zastupnici prijave na Portal eUprava, putem kvalifikovanog elektronskog sertifikata ili mobilnom aplikacijom ConsentID. Preporuka je da za rad sa eSandučetom koriste računar i pretraživač Google Chrome.

Za sva pitanja u vezi sa Jedinstvenim elektronskim sandučićem odgovori se mogu dobiti putem kontakt forme na Portalu eUprava ili na adresu elektronske pošte office@ite.gov.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.