Erste prodaje zrenjaninsku Fabriku vode

VIDEO K9: Erste banka, kao glavni kreditor izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu, pokrenula je založno pravo nad Fabrikom vode u ovom gradu zbog neizmirivanja duga, preneli su danas pojedini mediji.

0
17

Dospelo potraživanje od zrenjaninske Fabrike vode, kako je najavljeno, Erste banka planira da namiri njenom prodajom, a o nameri pokretanja založnog prava obavestili su i fabriku 20. juna, da bi već u julu započeli postupak namirenja dužnika, preneo je Danas.

Dospelo potraživanje banka želi da namiri prodajom fabrike kao celine, uz poštovanje važećih zakonskih propisa, saopšteno je iz banke, kao i da se nadaju da će se pojaviti kupac koji će fabriku pokrenuti i omogućiti isporuku hemijski i bakteriološki ispravne vode svim Zrenjanincima, što je bio i jedan od motiva Erste Banke prilikom odobravanja investicionog kredita za finansiranje fabrike za prečišćavanje vode.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je, u izjavi datoj listu Zrenjanin, rekao da su obe komisije koje su radile procenu fabrike došle do zaključka da fabrika vode nije izgrađena u skladu sa tehnološkim zahtevima i propozicijama i da u pet od devet proizvodnih faza, postrojenje koje je izgradio „Grupo zilio” ne odgovara tehnološkim zahtevima.

Salapura je najavio formiranje ekspertske komisije od koje će tražiti da ispitaja sve okolnosti, a na pitanje zašto se do sada ćutalo, odgovorio je da su odgovorno radili na rešavanju slučaja te da nisu hteli da preduzmu nijedan korak koji bi investitoru dao priliku da započne neku proceduru koja bi onemogućila da, kako je naveo, raskinu ugovor bezbolno, bez troškova po Grad i građane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.