EPS ULAŽE U SOLARNU I ENERGIJU VETRA

VIDEO K9: Elektroprivreda Srbije planira da ulaže u vetro i solarne elektrane u Srbiji, najavio je danas predsednik Upravnog odbora EPS-a, Aca Marković. Ta kompanija već radi na iskorišćenju obnovljivih izvora energije, potvrdio je Marković.

883
Elektroprivreda Srbije prepoznala je ovu oblast kao veoma značajnu, i u okviru kompanije osnovano je privredno društvo za obnovljive izvore. Njen zadatak biće da prati rad postojećih obnovljivih izvora i da gradi nova postrojenja na hidro, solarnu i vetro energiju, potvrdio je Marković na Međunarodnoj konferenciji o obnovljivim izvorima energije.  Uz to, Vlada Srbije i resorno ministarstvo doneli su niz akata kojima su stvoreni pravni, tehnički i ekonomski uslovi za iskorišćenje ovih izvora.

[quote_box_center] Na pomenutoj konferenciji biće prikazani noviteti i radovi za dobijanje struje iz vetra, sunca, vode i kogeneracije, a naglasak će biti stavljen na skladištenje električne energije, potvrdio je predsednik organizacionog odbora Zoran Nikolić.[/quote_box_center]
Trodnevna Međunarodna konferencija o obnovljivim izvorima energije, koja se održava u Domu inženjera i tehničara "Nikola Tesla" u Beogradu, ima za cilj da doprinese promovisanju naučne ideje i rezultata istraživanja, razvoja i korišćenja obnovljivih izvora električne energije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.