EPS – Ugovor ili sporazum?

VIDEO K9: Udruženja za zaštitu potrošača najavila su da će od resornog ministarstva zahtevati autentično tumačenje odredbe prema kojoj EPS bez nadoknade preuzima merne uređaje i opremu koja je, kako kažu, u vlasništvu građana.

0
10

Ugovori EPS Distribucije o preuzimanju mernih uređaja, priključnih vodova i instalacije i opreme u merno-razvodnim ormanima, koji pristižu na adrese građana u Srbiji, usijali su telefone u udruženjima za zaštitu potrošača.

U žurbi da postane samostalno preduzeće, EPS distribucija, bez konsultacija sa nadležnima u Elektroprivredi Srbije, nije adekvatno objasnila građanima o čemu se tu zapravo radi, kažu u EPS-u i dodaju da se oni ovim obavezuju i troškove budućeg održavanja preuzete opreme. Udruženja potrošača smatraju da su u ovom slučaju grubo prekršena potrošačka prava građana.

Potpisivanjem ugovora EPS Distribucija, kako je saopštila, preuzima strujomere, opremu i instalacije od građana uz obavezu za njihovo besplatno održavanje. U slučaju da građani ne potpišu ugovore, kako su pojasnili, biće obavezni da sami snose kasnije eventualne troškove popravke.

U Udruženju za zaštitu prava potrošača Prosperitet smatraju da građani, po slovu zakona, to ipak neće morati da plate.

Uvođenje električne energije u domove, kao i strujomere građani su plaćali iz svog džepa i na njihovo preuzimanje bez obeštećenja nemaju pravo, smatraju udruženja za zaštitu potrošača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.