EPS: Ručno očitavanje pametnih brojila

VIDEO K9: Mehanička i pametna brojila u Srbiji se u ovom trenutku očitavaju ručno, ističu iz EPS-a, koji demantuje da pametna brojila imaju bilo kakve veze sa uvećanim računima za električnu energiju kod jednog broja potrošača.

0
38

Iz Elektroprivrede Srbije demantuju tvrtnje jednog od udruženja za zaštitu potrošača koje su se pojavile na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, koje daljinsko očitavanje pametnih brojila dovodi u vezu sa uvećanim računima za električnu energiju kod jednog broja potrošača.

Istina je, kako navode iz EPS-a, potpuno drugačija, jer se i mehanička i pametna brojila u Srbiji u ovom trenutku očitavaju ručno.

U saopštenju Elektroprivrede Srbije se dodaje da je proces ugradnje pametnih brojila počeo, ali da je primena sistema daljinskog očitavanja usporena zbog hakerskih napada na ovo preduzeće, kao izbog dodatnog podešavanja zaštite sistema daljinskog očitavanja brojila.

Sistem je dodatno zaštićen u koracima koji se trenutno realizuju u postupku uspostavljanja daljinskog očitavanja u skladu sa evropskom praksom, tvrde u saopštenju.

Iz ovog preduzeća navode i da daljinsko očitavanje, koje će uskoro biti sprovedeno, onemogućava bilo kakvu grešku u očitavanju i olakšava građanima praćenje potrošnje te da se upravo zbog preciznosti i ugrađuju pametna brojila koja su besplatna za potrošače.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.