EPS: Računi ipak nisu stigli svima

VIDEO K9: Uprkos najavama, računi za stuju nisu stigli na sve adrese potrošača, a oni koji nisu imaju pravo na popust, uz uplatu iznosa iz oktobra do 30. decembra tekuće godine, saopšteno je iz Elektroprivrede Srbije.

0
25

Domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju na kućnu adresu, mogu ostvariti pravo na popust za redovno plaćanje ukoliko do 30. decembra uplate isti iznos kao na računu za oktobar 2023, saopšteno je iz Elektroprivrede Srbije.

Iz preduzeća navode da na ovaj način želi da izađe u susret redovnim platišama, pošto je zbog hakerskog napada dostava preostalih računa za novembar otežana. Dodaju da su iz bezbednosnih razloga i dalje van funkcije portal „Uvid u račun“, kao i uplate na šalterima EPS-a.

Zbog bezbednosnih procedura, navodi se dalje u saopštenju, nije moguće ni podnošenje prigovora i reklamacija, ali će svi prigovori primljeni po uspostavljanju sistema biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku. Iz EPS-a takođe demantuju pisanja pojedinih medija da su od novembra računi uvećani za 9,8 odsto te dodaju da je cena stavki koje se odnose na energiju korigovana za 9,8 odsto, ali je prosečan račun, koji u sebi sadrži i druge stavke, uvećan za 8 procenata.

Podsećaju i da EPS obračunava popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20 do 40 odsto za domaćinstava koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretprošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.