EPS distribucija preuzima opremu

VIDEO K9: Operator distributivnog sistema „EPS Distribucija“ saopštio je da od svih korisnika sistema na teritoriji Srbije preuzima merne uređaje, a troškove preuzimanja kaoi buduće održavanje ovih uređaja, snosiće „EPS Distribucija“, navodi se u saopštenju.

0
26

„EPS Distribucija“ saopštila je da od svih korisnika sistema preuzima merne uređaje, merno razvodne ormane, priključne vodove, instalacije i opremu u merno razvodnim ormanima.

Plan je da se u upravo započetoj fazi preuzme 650.000 mernih uređaja na teritoriji cele Srbije, a „EPS Distribucija“ snosiće troškove preuzimanja opreme kao i njenog budućeg održavanja.

U skladu sa Zakonom o energetici „EPS Distribucija“ urediće uslove preuzimanja opreme ugovorom.

Obaveštenje i ugovor u dva primerka su dostavljeni korisnicima sistema na adresu uručenja računa za električnu energiju, a jedan potpisan primerak ugovora potrebno je vratiti nadležnom ogranku „EPS Distribucije“ u roku od osam dana na naznačenu adresu.

Preuzimanje mernih uređaja i opreme, kažu u EPS-u, odvija se po fazama. Od ukupno 3.684.000 mernih mesta, „EPS Distribucija“ je do sada preuzela opremu i merne uređaje na oko 600.000 mernih mesta.

Preuzimanje mernih uređaja i ostale opreme ne znači i istovremenu zamenu postojećih uređaja, već se njihova zamena, kako navode, radi u skladu sa postojećim zakonskim propisima.

Ugovor o preuzimanju može potpisati samo lice koje ispunjava zakonske uslove za to, odnosno lice koje je korisnik sistema ili lice koje ima važeću zakonsku punomoć da potpiše ugovor o preuzimanju, umesto korisnika sistema, saopštavaju iz „EPS Distribucije“.

Podsećamo građane na još jednu novinu koja dolazi iz EPS-a  – uvećan račun od januara za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije u 2021. i to skoro četiri puta više nego prošle godine, kao i poskupljenje struje od 1. februara.

Agencija za energetiku je saopštila da je odobrila Elektroprivredi Srbije povećanje cena električne energije od 1. februara te će prosečni računi za struju biti uvećani za 122 dinara.

Poslednji put struja u Srbiji je poskupela 1. decembra 2019. godine za 3,9 odsto, odnosno za oko 100 dinara, a do poskupljenja je došlo, takođe, u toku grejne sezone.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.