Epidemija je i zavisnicima

VIDEO K9: U Udruženju Prevent, koje radi na unapređenju kvaliteta života ljudi, posebno mladih u riziku i marginalizovanih populacija, kažu da je tokom epidemije kovrona virusa povećan broj njihovih korisnika.

0
9

Sredinom marta, kada je proglašeno vanredno stanje u Srbiji, udruženje Prevent je uputilo poziv institucijama da obrate pažnju na mlade u riziku i marginalizovane grupe, poput zavisnika i seksualnih radnika.

Predsednik ovog udruženja koje od 2004. radi na unapređenju kvaliteta života uglavnom mladih ljudi od kojih je društvo okrenulo leđa, navodi da je Prevent na samom početku epidemije svojim korisnicima obezbedio i podelio veću količinu zaštitnih maski, rukavica i higijenskih sredstava.

Udruženje Prevent bavi se, između ostalog, i edukacijom svojih korisnika o što epidemiološki sigurnijem korišćenju opojnih sredstava kao i pružanju seksualnih usluga, kaže Đurović.

Projekat “Smanjenje štete u Novom Sadu” Prevent je realizovao tokom vanrednog stanja i odnosi se upravo na zavisnike i seksualne radnice.

Udruženje Prevent je tokom 16 godina postojanja realizovalo više 100 različitih projekata namenjenih korisnicima droga, seksualnim radnicima, kao i edukaciji mladih o prevenciji bolesti zavisnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.