“Energija je svuda oko nas”

VIDEO K9: Na završnoj manifestaciji projekta „Energija je svuda oko nas“ u čijem je fokusu podizanje svesti o obnovljivim izvorima energije, uručene su nagrade prvoplasiranim osnovcima, srednjoškolcima i njihovim mentorima.

0
15

Nagradni konkurs „Energija je svuda oko nas“ godinama se raspisuje sa ciljem da među mladima na interesantan način pokrene lepezu aktivnosti vezanih za obnovljive izvore energije.

Ideja projekta je da ukaže da energije nema u izobilju, ali da postoje razni izvori i razne mogućnosti da se do nje dođe, a koji do sada nisu koristili. U projektu su, pored osnovaca i srednjoškolaca, učestvovali i njihovi roditelji, nastavnici i škole.

Projekat je zvanično zavšen danas, kada su najkreativnijim školarcima uručene nagrade u amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment.

U Centru za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike (CNTI), koja je pokretač projekta, kažu da je ove godine, zbog epidemije, bilo neizvesno kako će manifestacija biti organizovana.

Na konkurs je pristiglo više od 800 radova iz 60 škola, a nagrađeno je 80 učenika. Škole koje su, kako kaže Popov, bile najangažovanije su Osnovna škola „Petefi Brigada“ iz Kule i Medicinska škola „Stevica Jovanović“ iz Pančeva, koje su takođe dobile priznanja. Ostalima će nagrade biti poslate poštom.

Najvažnija ideja ovog projekta je da se deca odmalena naviknu da energije nema, kaže prof. dr Slobodan Popov, predsednik CNTI . Stoga je, dodaje on, ovogodišnja manifestacija ispunila je svoj cilj, a to je da su učenici uočili problemi oko reciklaže ali i samog značaja obnovljivih i neobnovljivih izvora energije.

Sve više učenika se uključuje u ovaj projekat i on treba da traje, zaključuje Popov i dodaje da bi svi koji su učestvovali na konkursu trebali da budu nagrađeni, jer je svaki rad posvećen energiji što je i cilj ove manifestacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.