Energetska efikasnost za uštedu i čistiji vazduh

VIDEO K9: Nakon obilaska radova u OŠ „Nadežda Petrović“ u Velikoj Plani, koja se rekonstruiše u okviru nacionalnog programa energetske sanacije objekata od javnog značaja, ministarka rudarstva i energetike Srbije, Zorana Mihajlović, rekla je danas da je energetska efikasnost važna, ne samo zbog smanjenja računa za toplotnu i električnu energiju već i zbog razvoja i boljeg životnog standarda.

0
11

U toku je rekonstrukcija OŠ „Nadežda Petrović“ u Velikoj Plani  u okviru nacionalnog programa energetske sanacije objekata od javnog značaja, a Ministarka rudarstva i energetike Srbije, Zorana Mihajlović, je prilikom obilaska ovog objekta danas naglasila važnost energetske efikasnosti, ne samo zbog uštede na računu za toplotnu i električnu energiju, već i zbog razvoja i boljeg životnog standarda.

Ona je dodala je da kada je formirana Uprava za energetsku efikasnosti, primarni zadatak je bio da se što više ulaže u škole, obdaništa, da prostor za decu bude kvalitetniji i bolji, da se smanji potrošnja i da se obezbede bolji uslovi svima.

Takođe je istakla da je to rezultat zajedničkog rada države i lokalne samouprave, kao i projekti u infrastrukturi i saobraćaju, gde je država i u Velikoj Plani i u Smederevskoj Palanci uložila milijardu dinara. Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković rekao je da je škola četvrti objekat na kojem se radi energetska sanacija i da je podrška Ministarstva ključna.

Mihajlović je napomenula da je važno da se grade gasne interkonekcije, da se Srbija povezuje i u visokonaponskoj mreži, jer će to značiti da bolje funkcioniše, ima bolje pregovaračke pozicije, da se razvija i da sačuva stabilnost, što će biti lakše ako je nezaobilazna ruta u energetici, kao što je uradjeno u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.