Električna vozila Pošte u Novom Sadu

VIDEO K9: Najnovija električna vozila koja će dostavljati poštanske pošiljke Novosađanima predstavljena su danas u centru grada, ispred Gradske kuće.

0
73

Poština najnovija električna dostavna vozila Cenntro Logistar 200 VAN, namenjena specijalizovanoj dostavi na adrese građana i novosadskih kompanija, post-ekspres pošiljki, paketa, EMS pošiljaka, keš ekspresa, telegrama i uputnica, predstavljena su danas na platou ispred Gradske kuće u Novom Sadu.

Dugoročno opredeljenje Pošte Srbije je stalno povećanje udela elektrovozila u transportnoj floti, elektromopeda, elektrobicikala i elektrokombija, a Novi Sad je odabran da bude prvi grad u kome će u bliskoj budućnosti kompletan vozni park zameniti elektrovozila, rekao je tom prilikom v.d. direktora Pošte Srbije, Zoran Đorđević.

Đorđević je dodao da su „ekološka” vozila samo jedna od aktivnosti kojima Pošta Srbije nastavlja sa inovacijama svih faza tehnološkog procesa i infrastrukture, ali i ekonomske uštede na duži rok.

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, izrazio je zadovoljstvo prezentacijom novih vozila, kao i planovima za nabavku kamiona Pošte Srbije koji će, takođe, biti električni.

Đurić je dodao da će Novi Sad nastaviti da ulaže u održivi razvoj novim ulaganjima u električne autobuse, povećanjem broja
biciklističkih staza, kao i u vidu subvencija građanima, gde je kao prvi grad koji je otpočeo sa subvencionisanjem kupovine bicikala već dodelio 5.000 subvencija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.