“Electric vehicles days” u Novom Sadu

VIDEO K9: Elektromobilnost je jedan od puteva koji vode ka čistijem i zdravijem okruženju. Ovo je tema Dana električnih vozila koji su danas svečano otvoreni u Novom Sadu.

0
76

Treći po redu sajam električnih automobila „Electric vehicles days – EV Days“, je centralna tačka okupljanja vodećih kompanija iz automobilske industrije, proizvođača komponenti, delova i softvera za elektromobile, kao i stručnjaka iz oblasti.

Sajam i konferenciju svečano je otvorila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, koja je ovom prilikom istakla koje inicijative Republika Srbija sprovodi u cilju promocije elektromobilizma, poput oslobađanja korisnika električnih vozila plaćanja poreza i dodeljivanja subvencija za kupovinu električnih i hibridnih vozila te najavila da će Vlada Srbije donositi nove zakonske mereu cilju ekspanziju korišćenja obnovljivih izvora energije.

Novi Sad je izrazito okrenut primenama novih tehnologija, rekao je na otvaranju manifestacije gradonačenik Milan Đurić, koji je i
govornik na jednoj od panel diskusija u okviru konferencije.

Manifestaciju je podržao i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Tokom dvodnevne manifestacije posvećene elektromobilnosti, posetioci Novosadskog sajma će imati priliku da se u izlagačkom delu upoznaju sa više od 20 različitih električnih, hibridnih i plug-in vozila iz najpoznatijih kompanija automobilske industrije iz zemlje i regiona, kao i da testiraju neke od ovih automobila.

U konferencijskom delu biće održano 6 panela na temu elektromobilnosti i novih tehnologija, a organizovano je i nagradno takmičenje za studente.

Manifestaciju organizuju  kompanija „Ninamedia“ i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Ulaz u izlagački deo i zonu za testiranje je besplatan za sve posetioce.

FOTO/Oliver Augustinov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.