Ekstremna borba za demarginalizaciju lokalnih medija

VIDEO K9: Na vlasti u našoj zemlji potrebno je izvršiti pritisak da usmeri pažnju na lokalne medije i njihove probleme koji su marginalizovani. Ovo je u emisiji Otvoreni ekran rekao novinar Dinko Gruhonjić govoreći o štrajku glađu Maje Pavlović kao ekstremnom obliku borbe za opstanak TV Kanala 9.

45

Štrajk glađu je krajnji metod, u ovom slučaju borbe da se ukaže na stanje u medijima i njihovu nezavisnost, ocenio je programski urednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

11 dana ignorantskog odnosa nadležnih, kako je naveo, govori koliko je državi stalo da taj problem bude rešen, iako je jasno da se taj štrajk glađu ne odnosi samo stanje u TV Kanalu 9, već oupšte na medijsku situaciju u Srbiji.

Gruhonjić je, ispred Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kao i ispred Medijske koalicije, rekao da čine sve kako bi ova situacija bila rešena, uključujući i upozorenje koje su uputili svima koje se to tiče, uključujući i međunarodnu zajednicu, da izvrše pritisak na vlast u Srbiji da reaguje i da, kako je rekao, skrenu fokus na lokalne medije koji su, sa svim njihovim problemima, gurnuti na marginu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.