Eksperti za suzbijanje zločina nad životinjama

VIDEO K9: Srbija je dobila eksperte za suzbijanje zločina nad životinjama, saopšteno je iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

0
63

Akademija za suzbijanje zločina nad divljim životinjama (Wildlife Crime Academy), održana u Malagi polovinom aprila, iznedrila je 44 sertifikovana eksperata za istragu zločina nad divljim životinjama, a među njima je i osmoro predstavnika Srbije koji dolaze iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Srbije, Naučnog instituta za veterinarstvo „Novi Sad“, Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i sa Katedre za patologiju Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu.

Akademiju su organizovali Fondacija za konzervaciju lešinara (Vulture Conservation Foundation) i Pokrajinska vlada Andaluzije u okviru projekata BalkanDetox LIFE i LIFE with Vultures spoznorisanih od strane Evropske unije. 

Tokom obuke, učesnici su usavršili svoje sposobnosti za profilisanje osumnjičenih i shvatanje kriminalnog ponašanja kroz praktične ispite koji se odnose na kriminalni potpis i povezivanje slučajeva.

Teorijska obuka pokrila je teme forenzičke psihologije, analize zločina i kriminalnog profilisanja.

Učesnici su učili o metodologiji bihejvioralne analize dokaza i kako informacije mogu sprečiti zločine i pomoći u istrazi, naročito kada se radi o organizovanom kriminalu i internacionalnim mrežama koje se bave ilegalnom trgovinom i trovanjem divljih vrsta.

Jedan od ključnih momenata obuke bio je finalni ispit – vežba u kojoj su učesnici morali da ispitaju sadržaje kesa sa otpadom kako bi prikupili informacije i napravili profile osumnjičenih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.