Ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih

VIDEO K9: Ugovori za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica vredni 10 miliona dinara danas su dodeljeni u zgradi Pokrajinske vlade.

0
16

Pedeset jedan ugovor za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica, ukupne vrednosti 10 miliona dinara, koji su realizovani preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, danas je potpisan u zgradi Banovine. Ovaj vid pomoći namenjen je ekonomskom osnaživanju žena koje su imale ili imaju status izbeglog, prognanog ili raseljenog lica.

Dodeljeni su i ugovori o jednokratnoj i bespovratnoj pomoći izbeglim i raseljenim licima, za 41 korisnika, za kupovinu mehanizacije, opreme, alata i mašina za obavljanje proizvodnih ili uslužnih delatnosti. Plan je, kako je rekao, da u novoj budžetskoj godini za ovaj vid podrške budu izdvojena još značajnija sredstva.

„Planiramo da trajno rešimo i stambeno pitanje porodica koje do sada to još nisu rešile. Želimo da prevaziđemo sve probleme koji su nastali devedesetih godina i time ispunimo ne samo profesionalnu već i ljudsku dužnost – da solidarnošću i idvajanjem sve više sredstava te ljude potpuno integrišemo u društvo“, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade

Mirović je izrazio očekivanje da će, ovim tempom, u naredne tri do pet godina biti rešeni svi problemi nastali devedesetih godina u ovoj kategoriji naših sugrađana, a izbegla, raseljena i prognana lica biti potpuno integrisana u naše društvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.