Ekonomija posle pandemije

VIDEO K9: Glavna briga nakon pandemije Kovid-19 virusa većine zemalja, pa i naše, biće ekonomski oporavak čiji će uspeh zavisiti od mera koje će biti sprovedene. Jedna od njih je i novčana pomoć građanima.

19

Donald Tramp je najavio pomoć od 1000 dolara za svakog punoletnog i 500 dolara za svako dete u Americi. Izdvojeno je 2,2 triliona dolara za nove ekonomske mere.

Ivan Pajović, doktor ekonomskih nauka ove mere je ocenio kao gašenje požara benzinom.

Srbija je najavila ozbiljan set ekonomskih mera pomoći privredi i stanovništvu u doba korona virusa. Penzioneri će dobiti jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, svakom punoletnom stanovniku sleduje po 100 evra pomoći.

Malim i srednjim preduzećima biće pokrivena minimalna zarada za radnike u vreme vanrednog stanja, dok će korporacijama biti davan deo troškova za zarade zaposlenih, kako bi se ublažila kriza. Starijima od 65 je za vreme vanrednog stanja omogućen zastoj u plaćanju računa i rata za kredit.

Organizovana je volonterska mreža pomoći najstarijima, a pojedini gradovi za najsiromašnije penzionere spremaju i humanitarne pakete. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.