Ekološko zagađenje ili čokolada?

VIDEO K9: Građani Zmajeva zabrinuti su zbog izlivanja hemikalija u ciglanski bazen za koje smatraju da su, osim što proizvode neprijatan miris, dovele do pomora ribe u bazenu.

0
13

U veliki ciglanski bazen u Zmajevu su, prema rečima meštana koji su se obratili našoj redakciji, izlivene „cisterne neke crvene supstance“ i zbog čega, kako navode, „čitava okolina zaudara na trulež i truo mulj“.

Tvrde i da u vodi više nema riba te da su samoinicijativno uzeli uzorke vode koje će poslati na analizu.

Voda je na izgled oštro crvena kao rastvor hipermangana, a plutajuće đubre i ostrva taloga i otpada vetar je povukao u jedan kraj jezera. Nakon što su aktivisti kontaktirali Vode Vojvodine, iz ovog preduzeća im je rečeno da su o slučaju, između ostalog, obavestili i inspekciju za industrijsko zagađenje.

U razgovoru s inspektorom saznali su da je konstatovan izvod iz fabrike ali u lagunu, ne u jezero, te da je u pitanju privatno vlasništvo.

Nakon izveštaja inspektora biće aktiviran nalog za analizu vode koju bi trebao da uzorkuje Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Prema rečima vlasnika obližnje fabrike koju meštani smatraju odgovornom, neobična boja vode proizvod je ispiranja cisterne koja je prevozila čokoladu, tako da nije reč ni o kakvim opasnim materijama, što ipak nije umanjilo zabrinutost meštana koji čekaju izveštaj inspekcije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.