Ekološko upravljanje otpadom

VIDEO K9: Novosađani, kao i stanovnici još sedam gravitirajućih opština, s nestrpljenjem očekuju početak, godinama najavljivane, izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom, čija je izrada dokumentacije u toku.

0
32

Regionalnim planom upravljanja otpadom, pored Novog Sada, obuhvaćene su opštine Temerin, Vrbas, Beočin, Bačka Palanka, Žabalj, Srbobran i Bački Petrovac, koje su pre osam godina potpisale sporazum o osnivanju regiona sa dugoročnim ciljem uspostavljanja regionalnog sistema upravljanja otpadom na način koji ima minimalan uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Osim toga, istakla je mr Dragica Branković, v.d. načelnice Gradske uprave za zaštitu životne sredine, uspostavljena je i dobra saradnja sa Ministarstvom zaštite životne sredine i međunarodnim organizacijama, poput GIZ-a, Delegacije EU u Srbiji i drugim, čija pozitivna iskustva i principi pomažu u razvoju dobrog sistema upravljanja otpadom kod nas.

Ova dokumentacija, kako je navela, biće osnov za konkurisanje za sredstva EU za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom čije će uspostavljanje označiti i kraj deponije na Klisi koja je decenijama crna tačka na ekološkoj mapi Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.