Ekološki “Dani autizma”

VIDEO K9: April je u Novom Sadu u znaku osoba sa autizmom. Dnevni boravak za osobe sa autizmom u okviru manifestacije „Dani autizma“ tradicionalno organizuje razne akcije društevno odgovornog karaktera.

0
26

U okviru manifestacije “Dani autizma” koju organizuje Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Dr Milan Petrović“, Dnevni boravak za osobe sa autizmom sprovodi akciju prikupljanja elektronskog otpada, električne ambalaže i reciklaže organskog otpada od kojeg prave humus. Veliki broj proizvoda koji od toga naprave, korisnici dnevnog boravka zajedno sa zaposlenima prodaju petkom na Najlon pijaci.

U Dnevnom boravku borave i stariji i mlađi korisnici, a za svakog su podjednako važne ovakve akcije, objašnjava Daniela Tamaš, koordinatorka dnevnog boravka

Zaposleni kažu da se korisnici različito uključuje u ovakvne akcije, u zavisnosti od njihovih interesovanja.

Proteklih godina Dnevni boravak škole Milan Petrović je, u okviru ovih radionica, prikupio nekoliko hiljada dinara. Iako je reč o nevelikoj sumi, Tamaš je istakla da je za njih nemerljiva vrednost ovakvih projekata i posevećenost korisnika dok kreiraju različite proizvode.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.