Ekološke teme aktuelne u Zrenjaninu

VIDEO K9: Ekološke teme odavno su među najaktuelnijim u Zrenjaninu, kada je reč o zdravoj pijaćoj vodi, aerozagađenju kao i ostalim brojnim segmentima životne sredine.

0
9

Značaj zelenila za ljudsko zdravlje je ogroman, a život bez zelenila u gradovima bio bi veoma težak, u nekim slučajevima čak i nemoguć.

Urbano zelenilo je važan deo velikih gradova u kojima se prirodno okruženje prepliće sa okruženjem koje stvara čovek.

Urbane zelene površine pružaju širok spektar ekosistemskih usluga koje bi mogle da pomognu u borbi protiv mnogih urbanih bolesti i poboljšaju kvalitet života gradskih stanovnika.

Doživotni predsednik Ekološkog pokreta „Panonska zora“, Vukoman Maksimović, ističe da je veroma značajno čuvati zelenilo u gradu, kako ono koje je prisutno već dugi niz godina tako i ono novo i mlado.

Svoju borbu za zdravu i zelenu životnu sredinu, ali i svoju ljubav prema ekologiji profesor Vukoman uspešno prenosi i na svoje unuke.

Profesor Maksimović se prisetio i svoje borbe za zdravu pijaću vodu.

Kada su u pitanju aerozagađenja u gradu profesor Vukoman je istakao da je neophodno što pre završiti obilaznicu oko grada kako bi se ta vrsta zagađenja smanjila.

Na kraju je istakao da je neophodno ujediniti sve snage okrenute čuvanju ljudskih i prirodnih dobara kako bi se sačuvao Specijalni rezervat prirode Carska bara.

Prilog preuzet od KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.