Ekološke radionice OKCE-a

VIDEO K9: Kroz 12 edukativnih radionica i implementaciju svojih ekoloških ideja, učesnici projekta "Eko akcijaš" Omladinskog kreativnog centra imaće priliku da vide primere dobre prakse iz ove oblasti i podignu ekološku svest mladih u našoj zemlji.

0
14

Ekologija je poslednjih godina postala tema broj jedan u našoj zemlji. Svedoci smo da je naša prestonica neretko i najzagađeniji grad na svetu, dok i naš grad, već sa prvim hladnim vremenom, prekrije smog. Ipak, promene se dešavaju od vlastite ekološke svesti i parka ispred zgrada.

Pokretači budućih promena, svakako su mladi, stoga je važna njihova edukacija, kažu u Omladinskom kreativnom centru, koji organizuje besplatne radionice na ovu temu pod nazivom “Eko akcijaš”.

Pored edukativnih radionica, učesnici će tokom projekta imati priliku i da besplatno koriste prostorije Omladinskog kreativnog centra. Neizostavna je, kaže Ivanović i mentorska podrška, kao primer dobre prakse i pomoć u implementaciji ideja učesnika. Bilo da se radi o ideji kako očistiti vlastiti kvart ili sačuvati zelenilo sportskog terena, učesnici će kroz ovaj projekat imati podršku da realizuju svoje predloge.

Jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta je i širenje ekološke svesti među mladima, kaže Ivanović.

Projekat je podržan od strane Grada Novog Sada i Gradske uprave za omladinu i sport. Prijave su otvorene do 20. novembra putem formulara koji je dostupan na Fejzbuk i Instagram stranici Omladinskog kreativnog centra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.