Ekološke pretnje budućnosti

VIDEO K9: Poslednji je minut da donosioci odluka preduzmu mere kao odgovor na lokalne i globalne ekološke izazove koji prete održivoj budućnosti. Ovo je i jedan od glavnih zaključaka 23. Eko konferencije održane krajem septembra u našem gradu.

0
126

U središtu brige za održivi razvoj mora biti čovek, koji treba da ima pravo na zdrav i produktivan život u skladu sa prirodom.

Ovo je navedeno u nekoliko izlaganja na 23. Eko konferenciji koja je u poslednoj sedmici septembra održana u Novom Sadu.

Veliki broj radova dostavljenih sa svih kontinenata predstavljen je na četri glavne sekcije ovog međunarodnog skupa koji duže od dve decenije uspešno organizuje Ekološki pokret Novi Sad.

Životna sredina, Eko-inžinjering, Socijalni i Ekonomski i pravni aspekti zaštite okoliša, bile su teme sastanka domaćih i svetskih stručnjaka iz različitih oblasti, koji su iznosili svoja znanja i iskustva u borbi sa ekološkim prijetnjama savremenog doba.

Srbija, čulo se na skupu, kao zemlja koja zavisi od svojeproizvodnje hrane i vode koje nema toliko u svom srednjem i severnom delu teritorije, u obavezi je da sadašnjim i budućim generacijama sačuva ovaj resurs i zemljište od osiromašenja.

Zaključci doneseni na Konferenciji nisu bili obavezujući, ali su izneseni brojni stavovi i važna upozorenja donosiocima odluka.

Opšti cilj je promocija mera koje vode ka održivoj budućnosti u pripremi za izazove narednog veka, istaknuto je kao glavna poruka 23. Eko konferencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.