Ekološke jelke sa busenom

VIDEO K9: Veliki broj sugrađana se, u cilju zaštite prirode, svake godine odlučuje za kupovinu novogodišnjih jelki sa busenom koje nakon praznika nastavljaju da žive u njihovim dvorištima ili gradskim parkovima.

0
52

Božićni i Novogodišnji praznici su sve bliži i većina građana će ih, s obzirom na epidemiološku situaciju i mere zaštite, provesti u svojim domovima. Nezaobilazan detalj praznične atmosfere je i novogodišnja jelka, po mogućnosti ona sa busenom koja će nastaviti svoj život i nakon praznika.

Gradsko zelenilo i ove godine sporovodi akciju prodaje jelki sa busenom koje, pored prirodnog izgleda, imaju i mnoštvo ekoloških benefita.

Zelenilo je pripremilo jelke različitih veličina od čega zavisiti i njihova cena koja se kreće između 1.600 do 2.500 dinara, a prodaju ih na 4 lokacije u gradu, navodi Jelena Budimčić, PR JKP Gradsko zelenilo.

Kao jedan od najvažnijih aspekata ove akcije Budimčić navodi podizanje ekološke svesti kod građana.

Građani koji nakon novogodišnjih praznika ne znaju gde bi sa jelkom, navodi Budimčić, mogu je doneti u Rasadnik Gradskog zelenila preko puta Najlona, a radnici ovog preduzeća će naći adekvatno mesto na koje će posaditi ovo praznično drvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.