Ekologija u predizbornom fokusu

VIDEO K9: Zaštita životne sredine i iskorenjivanje gladi u Srbiji prioriteti su programa sa kojim zajednički na predstojeće izbore izlazi koalicija koju čine Pokret „Ne davimo Beograd“, Građanska platforma “Akcija” i „Ekološki ustanak“.

0
32

Pokret „Ne davimo Beograd“, Građanska platforma “Akcija” predvođena Nebojšom Zelenovićem i „Ekološki ustanak“ formirali su koaliciju i objavili zajednički izlazak na izbore.

Kako je rečeno za list “Nova”, nosilac liste za parlamentarne izbore biće Nebojša Zelenović, ali će prvi na njoj biti Aleksandar Jovanović Ćuta.

Sa druge strane, listu za beogradske izbore predvodiće Dobrica Veselinović, koji će ujedno biti predložen i za kandidata za gradonačelnika Beograda.

Aleksandra Jovanovića Ćutu pitali smo na čemu će se zasnivati predizborna kampanja ove koalicije i kakve rezultate očekuje na aprilskim izborima.

U ulozi nosioca republičke liste naći će se Aleksandar Jovanović Ćuta iz „Ekološkog ustanka“ , koji je za KTV televiziju izjavio da će  predizborna kampanja koalicije Moramo biti fokusirana na borbu za zaštitu životne sredine, sa osnovnim zadatkom da Zakon o zaštiti životne sredine bude iznad svih zakona, kao i iskorenjivanje gladi u našoj zemlji.  

Duže od godinu dana radilo se na formiranju zeleno-leve koalicije za izbore, koji će biti održani 3. aprila, a nedavno su Otvorena građanska platforma “Akcija”, pokret „Ne davimo Beograd“ i „Ekološki ustanak“ postigli konačan dogovor o zajedničkom izlasku na parlamentarne i beogradske izbore.

Republička lista će nositi naziv “Moramo”, dok će naziv liste za beogradske izbore biti “Moramo za dobar grad”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.