Eko straža: Ne paliti gume za Badnje veče

VIDEO K9: Građanska neformalna incijativa Eko straža Novi Sad povodom prakse da tokom Badnjeg dana budu zapaljene gume naročito u novosadskom naselju Klisa, apelovalo je na novosađane da to ne čine, a povodom ovog problema pre 2 dana su razgovarali i sa v.d. načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslavom Laketićem koji im je tom prilikom garantovao da su preventivne mere preduzete.

0
33

Iz Građanske neformalne incijative Eko straža Novi Sad pozvali su građane da Badnje veče proslave bez spaljivanja guma prilikom loženja badnjaka i da ako to uoče, obaveste nadležne, pre svega komunalnu miliciju koja je dužna da reaguje u ovakvim slučajevima.

Ovaj apel upućuju jer su, kako kažu, prošle godine bili svedoci loženja otpadnih guma na Klisi za Badnje veče, prilikom paljenja badnjaka. Spaljivanje otpadnih guma na otvorenom u nekontrolisanim uslovima predstavlja ogromnu opasnost po zdravlje stanovništva i značajno narušava već veoma narušen kvalitet novosadskog vazduha. Prošlogodišnji snimak zapaljene lomače na Klisi čije gorenje na prvi pogled liči na eksploziju, koji nije više dostupan na internetu, obišao je društvene mreže i veoma uznemirio građane koji su tu noć udisali toksične materije. Iz Eko straže poručuju da su od v.d. načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslava Laketića juče dobili uveravanja da su mesne zajednice obaveštene da gume ne smeju da se lože, da su preduzete preventivne mere, kao i da su pripadnici komunalne policije obišli lokacije na kojima se tradicionalno u našem gradu pale badnjaci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.