“Eko društvena akcija” u Novom Sadu

VIDEO K9: Novoosnovano novosadsko ekološko Udruženje „EKO društvena akcija“ u subotu je predstavilo svoje ciljeve delovanja. Namera im je, kako kažu, da okupe stručnjake, aktiviste i građane kako bi zajednički delovali na očuvanju životne sredine.

0
29

„EKO društvena akcija“ je novosadsko ekološko udruženje sastavljeno od mladih aktivista i naučnika koje za cilj ima lansiranje inicijative „Zajednička akcija za Novi Sad“.

Otvaranje ove organizacije, koje je bilo zakazano za subotu 4. decembra na SPENS-u, istog dana kada su održani i protesti širom Srbije, nije prošlo po planu, jer im je SPENS otkazao gostoprimstvo dva dana pre najavljenog događaja, kaže predsednik ovog udruženja.

Cilj ove organizacije su isključivo promene koje će doprineti boljem očuvanju životne sredine, kaže Aleksandar Matković, predsednik Udruženja “EKO Društvena akcija”, te stoga odbacuje bilo kakve političke ambicije.

Matković je napomenuo i da je veliki problem to što u Srbiji ne postoji mehanizam za skrinig stranih investicija.

On je naveo i da nije problem to da Srbija nema ekoloških zakona, već što se oni ne poštuju i u tom smislu je, smatra on, moguće uraditi dve stvari – vršiti javni pritisak da se postojeći zakoni poštuju te predlagati uvođenje novih, što će, pored procene uticaja na životnu sredinu, biti i glavni zadaci ovog udruženja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.