EGO vožnja bicikla u nedelju

VIDEO K9: Studenti sa Katedre za zaštitu životne sredine na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka u nedelju organizuju EGO biciklističku vožnju koja će u 14 časova startovati iz Limanskog parka.

0
24

Novo druženje bicilkista u Novom sadu zakatano je za nedelju u Limanskom parku, odakle će, u 14 časova krenuti u vožnju gradskim ulicama do Novog naselja. Reč je o projektu “Ekologijom grad obogati – EGO” u koji su se uključili i organizatori ove biciklističke vožnje u našem gradu, studenti sa Katedre za zaštitu životne sredine na Fakultetu tehničkih nauka, u saradnji sa Novosadskom biciklističkom inicijativom.

Cilj vožnje kojoj mogu da se pridruže svi zainteresovani sugrađani jeste da promoviše razloge zbog kojih je bolje, kako po zdravlje, tako i po životnu sredinu, koristiti bicikl kao prevozno sredstvo, umesto automobila, pre svega zbog emisije štetnih gasova koje proizvode motorna vozila.

Program “Ekologijom grad obogati – EGO” u okviru projekta „Zeleni inkubator“ sprovode Mladi istrazivači Srbije, Beogradska otvorena škola i Inženjeri zaštite životne sredine, uz finansijsku podršku Evropske unije. Organizatori napominju da će EGO vožnja biciklima u nedelju biti odložena u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.