EGIPĆANI PROTESTVUJU UOČI BAJRAMA

668

VIDEO K9: Uprkos tome što je Bajram najveći muslimanski praznik i što ga obeležavaju svi muslimani širom sveta, nemiri u Egiptu ne prestaju.

Više hiljada demonstranata u Kairu okupilo se kako bi trenutnim vlastima stavili do znanja da žele povratak Mohameda Morsija. Njegova supruga Mahmud poručila je hiljadama pristalica svrgnutog egipatskog predsednika da istraju u svojoj borbi, uprkos pretnji vlade da će raščistiti proteste.

Na hiljade pristalica svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda Morsija, okupilo se u Kairu kako bi proslavilo Bajram, ali i da od vlasti traže da se vrati bivsi predsednik ove države.

Demonstranti su bili iznenađeni nastupom supruga Morsija, Mahmud, koja je apelovala na okupljene istraju u borbi kako bi egipatske vlasti pustile njenog supruga i vratile na vlast.

Uprkos pretnjama od strane privremene vlade da će rasčistiti demonstracije, gužve ispred džamije Rabah al-Adavija dalje su neposlušne.

Egipatska štampa je prvobitno pisala da Naglu Mahmud vojska drži zajedno s Morsijem i jednim njihovim detetom na nepoznatoj lokaciji.

Tokom obraćanja Morsijevim pristalicama Mahmud nije rekla gde se nalazila od vojnog udara. Skupu u Kairu prisustvovala su i Morsijeva deca koja su apelovala da se njihov otac oslobodi.

Privremeni predsednik Adli Mansur kaže posrednički napori SAD, EU i arapskih izaslanika nisu uspeli. SAD i EU kažu da je situacija u Egiptu i dalje “krhka”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.