Egipatski plesni teatar 31. jula u SNP

VIDEO K9: U Srpskom narodnom pozorištu će 31. jula sa svojom novijom plesnom predstavom nastupiti Egipatski moderni plesni teatar. Ovo izvođenje upriličeno je povodom „Meseca egipatske kulture“ u Srbiji, koji se u našoj zemlji obeležava raznim kulturnim događajima i manifestacijama.

434

“Mesec egipatske kulture u Srbiji” i obeležavanje 110 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Egipta i naše zemlje imaće svoj vrhunac 31. jula, u utorak na sceni “Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta.

Te večeri u 20 časova nastupiće Egipatski moderni plesni teatar sa svojom plesnom predstavom The blue elephant.

Ovaj plesni teatar osnovan je 1993. godine u Egipatskoj operi iz Kaira, prvi je takve vrste u arapskom svetu i postigao je veliki uspeh u ispitivanju umetnosti u Egiptu, arapskoj i drugim civilizacijama.

Ovaj plesni teatar, sa više od 26 nastupa i učešća na međunarodnim festivalima, predstavio se u mnogim evropskim zemljama, SAD, Kini, Koreji i arapskim zemljama, ali i na scenama najprestižnijih pozorišta i internacionalnih opera – Frankfurt Opera, Opera u Pekingu, Teatro Karinjano u Torinu i drugim. Više puta je osvajao nagrade od kojih je najznačajnija ITI međunarodno priznanje, Nemačka…

Monadel Antar, mladi umetnik i koreograf, postao je umetnički direktor i koreograf kompanije. U skladu sa svojom novom vizijom i stilom, umetnička aktivnost kompanije se fokusira na različite žanrove evropskog modernog plesa i oslobađa se tradicionalnih pozorišnih stega radi postizanja međunarodnih modernih plesnih standarda.

Predstava koju će videti novosadska publika, nastala 2014. godine, zasnovana je na istoimenoj knjizi mladog pisca Ahmeda Murada, koja je godinu dana nakon izlaska postao najprodavaniji roman na Međunarodnom sajmu knjiga u Kairu 2013. godine.

Murad je uspeo da svojim delima podstakne čitanje kod mladih, a njegov roman je pun snova i vizija koje podstiču čitaoca da oslobodi maštu, da otkrije svoju istinu.

Plesno izvođenje traje 70 minuta, ulaz na predstavu biće besplatan, a ulaznice će posetioci moći da se podignu na Biletarnici SNP, od 17 časova na dan izvođenja predstave.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.