Egipatski “Plavi slon” u SNP-u

VIDEO K9: Novosadska publika će poslednjeg julskog dana u Srpskom narodnom pozorištu moći da vidi plesnu predstavu "Plavi slon", Egipatske opere iz Kaira. Izvođenje je upriličeno kao vrhunac završnice "Meseca egipatske kulture", koji se nizom manifestacija obeležava u našoj zemlji povodom 110 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije.

534

U utorak, 31. jula, na sceni ,,Pera Dobrinović” sa početkom u 20 časova nastupiće Egipatski moderni plesni teatar sa predstavom ,,The blue elephant”, kao završnica manifestacije Mesec egipatske kulture.

“Ovom predstavom se zapravo završava ta velika manifestacija. Predstava se igra najpre u Beogradu, potom 31. jula u Novom Sadu, a zatim i u Nišu, na Nišvil-u. Predstava, odnosno čitav događaj, organizovana je sa egipatskom ambasadom, Narodnom skupštinom, Ministarstvom kulture i informisanja”, rekla je Jelena Lagator, portparolka SNP-a.

Egipatski moderni plesni teatar prvi je takve vrste u arapskom svetu i postigao je veliki uspeh u ispitivanju umetnosti u Egiptu, arapskoj i drugim kulturama, a međunarodnoj publici predstavio se više od 26 nastupa.

Predstava koju će videti novosadska publika nastala je 2014. godine i zasnovana je na istoimenom književnom delu Ahmeda Murada, koje je godinu dana nakon objavljivanja bilo najprodavanije na Međunarodnom sajmu knjiga u Kairu.

“Predstava je vrlo interesantna budući da se radi o jednoj krimi priči negde u osnovi, ali zapravo protkana je snoviđenjima, vizijama. Imaćemo priliku da vidimo jednu vrlo interesantnu igru svetla, pokreta koju, eto, egipatski moderni plesni teatar neguje još od 1993. godine, kada je i osnovan”, navela je Lagator.

Plesna predstava Plavi slon traje 70 minuta. Besplatne ulaznice publika će moći da podigne na Biletarnici pozorišta na dan izvođenja, 31. jula, od 17 časova do početka predstave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.