Egipat: U eksploziji poginula četiri policajca, 12 osoba povređeno

Najmanje četiri policajca su poginula, a 12 osoba je povređeno danas u eksploziji dve bombe u blizini hotela u Egiptu u kojem se smeštene izborne sudije, u gradu al-Ariš, najvećem na Sinajskom poluostrvu, saopštili su bezbednosni i medicinski izvori.

427

Među povređenima su najmanje dve sudije, koje su nadgledale parlamentarne izbore. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, preneo je Rojters.

Državna televizija i bezbednosni izvori su naveli da je najpre eksplodirao automobil-bomba, a potom je i druga eksplozija ođeknula u toj oblasti, desetak minuta kasnije.

Bombaš-samoubica je pokušao da automobilom-bombom uđe u hotel pre nego što su bezbednosne snage otvorile vatru na njega, nakon čega je automobil eksplodirao, precizirali su bezbednosni izvori.

Na lice mesta, oko kojeg su vojska i policija napravile obruč, stigla su vozila hitne pomoći, saopštili su bezbednosni izvori.

Do eksplozija je došlo dan nakon zatvaranja drugog kruga parlamentarnih izbora, navodi britanska agencija, podsećajući da je ogranak Islamske države u Egiptu, Sinajska provincija, izveo slične napade u tom regionu u pokušaju da zbaci vladu u Kairu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.