Efikasno suzbijanje štetočina u Novom Sadu

VIDEO K9: Zbog relativno blage zime, povećan je broj štetočina, prvenstveno insekata i glodara, na čijem suzbijanju u našem gradu je angažovano preduzeće Ciklonizacija. Kako bi što efikasnije obavljali ovaj zadatak, Ciklonizacija se trudi da suzbijanje nametnika obavlja na sistematski, ali i ekološko prihvatljiv način, rekao je Dario Aćimović iz ovog preuzeća u emisiji Otvoreni ekran.

270

Nakon 47 godina rada, Ciklonizacija je u Novom Sadu postala sinonim za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju.

U ovom preduzeću, čije usluge sugrađani plaćaju preko računa objedinjene naplate, ističu da u svom poslovanju poštuju sve standarde u svojoj oblasti, a u radu u poslednjih 15-ak godina koriste savremenu tehnologiju i ekološki pristup.

“Počevši od same fabrike ledenih granula napravljene po nekim nemačkim modelima, pa do toga da smo u poslednjih 5 godina uveli savremeni geografski informacioni sistem, pa da smo, da bi taj sistem zaživeo, sa helikopterima, avionima, dronovima, mapirali ona područja koja radimo, prevashodno područja regije Dunava, zatim grada Novog Sada, napravili 3D modele i sve to, da kažem, uveli u upotrebu”, naveo je Aćimović.

Kako bi mogli da koriste sve prednosti ovako dobijenih informacija, nabavljena je i savremena mehanizacija, helikopteri, amfibijska vozila, savremeni čamci, dronovi.

“To znači da mi imamo 3D model reke Dunava, i kada znamo da se sutra očekuje određeni vodostaj, mi automatski dobijamo projekciju u koje će rukavce ući Dunav, koja će se izvorišta komaraca aktivirati i to nam onda omogućava da mi komarce tretiramao na samom izvorištu pre nego što oni dođu do grada i da ih tretiramo biološkim preparatima”, kazao je Aćimović.

Novi Sad, zaključio je Aćimović, ima veoma dobro uređenu ovu oblast, o čemu svedoči, kako je rekao i mali broj primedbi koje im stižu od samih korisnika, koji imaju pravo da ih zovu sve dok njihov problem ne bude rešen.

“Bilo da imaju problem sa bubama, mravima, glodarima, stenicama, što je bilo aktuelno pre godinu-dve, krpeljima, bilo šta iz tog delokruga rada, naše ekipe će izaći i, kažem, izlaziti sve dotle dok problem ne bude rešen. Naravno, jauvek apelujem, zovite nas čim primetite problem, nemojte čekati da se to zapusti”, istakao je Aćimović.

Sistematska i sveobuhvatna preventivna briga i suzbijanje na terenu, naveo je Aćimović, jedina je efikasna zaštita komaraca, krpelja, glodara i drugih štetočina koje mogu biti prenosnici raznih opasnih bolesti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.